Huwelijksmanagement begint al voor het voltrekken van een huwelijk. Budgettering is noodzakelijk om de uitgaven te beheersen. Die noodzaak blijft ook na het voltrekken van een huwelijk of het aangaan van een geregistreerd partnerschap. Al dan niet “geregistreerd” (affectief ) partnerschap kost geld.

Formele en Juridische kosten

Indien men geen gebruik maakt van de mogelijkheid om bij bepaalde gemeenten “gratis” te trouwen moet men “legeskosten” betalen. Dat varieert van € 200,- tot € 600,- tijdens kantooruren en van € 600,- tot € 800,- buiten kantooruren. Dit is afhankelijk van de Gemeente.

Aan sommige huwelijken komt helaas ook een einde. De informatie op trouwshop.com gaat zich derhalve ook meer richten op het “doorwaden” van een huwelijk.

Huwelijkse voorwaarden

Hou rekening met minimaal € 700,- aan notariskosten indien je onder huwelijkse voorwaarden wilt trouwen. Lees in dit kader op trouwshop.com artikelen over de juridische en financiële aspecten van het huwelijk en “Het belang van Huwelijksmanagement” om een verantwoorde afweging te maken over het al dan niet aangaan van huwelijkse voorwaarden.

Lees verder in de uitgebreide blogpost ‘De kosten van een trouwdag (en “het getrouwd zijn”)’ van mr. D. Isebia LLM – CEO bij de Expertisegroup – op LinkedIn.