De komende verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn naar mijn mening een van de spannendste verkiezingen in decennia. Er doen 81 partijen aan mee en de campagne op weg naar de verkiezingen begint op gang te komen. In de aanloop naar de verkiezingen hebben een aantal partijen, vooral de gevestigde, een nieuw soort gezelschapsspel ontwikkeld, namelijk het elkaar vooraf uitsluiten.

In mijn optiek ga je praten en kan de conclusie zijn dat de verschillen tussen partijen te groot is om tot een akkoord te komen.

Buiten spel zetten

Naar mijn idee past het niet in een democratische rechtsstaat om partijen, die niet op grond van het Burgerlijk Wetboek door de rechter zijn verboden, bij voorbaat uit te sluiten. Ik vind dat als een partij, zoals bijvoorbeeld de PVV, straks wellicht de grootste partij wordt en deze buiten spel wordt gezet omdat andere partijen deze hebben uitgesloten.

Lees verder in de LinkedInpublicatie “Omzien in verwondering” van RvM-lid en specialist Cees Rootjes, Bewindvoerder-Budgetcoach-Maatschappelijk betrokken adviseur-Mediator-Trainer