Kinderen in een scheidingssituatie verdienen een eigen belangenbehartiger die vroegtijdig als ook aan de voorkant van het juridisch proces, naast hen staat, uitleg geeft en hun belangen borgt, zo stelt de Beroepsorganisatie Kindbehartiger als reactie op het bericht van de Nederlandse Orde van Advocaten in de Telegraaf die een eigen advocaat wenst voor het kind.

Divorce Challenge

Vanuit de Divorce Challenge zijn talloze initiatieven aangedragen ten behoeve van het voorkomen van een vechtscheiding en het uit de hand laten lopen van juridische conflicten. Dat betekent dat wij daarbij vooral de positie en veiligheid van ieder kind moeten borgen en zodoende volwaardig invulling moeten gaan geven aan het VN Verdrag inzake de Rechten van het Kind.

Kinderen hebben het voor een veilig en gezonde ontwikkeling nodig dat zij verbonden blijven/worden met hun ouders in plaats van lijnrecht tegenover hun ouders te staan.

Samenwerking Kindbehartiger met advocaten

De advocaten staan met raad en daad hun client bij. Middels de verbinding met de Kindbehartiger wordt kindvriendelijk gewerkt en wordt de positie van ieder kind geborgd. Vanuit een ervaren professional met kennis ten aanzien van kinderen en scheiding. Dit geldt ook voor hele jonge kinderen. Direct aan de voorkant van de procedure en daar buiten.

Lees verder in de LinkedIn blogpost Divorce Challenge – Kinderen in een scheidingssituatie verdienen eigen belangenbehartiger van Marieke Lips – KidsInbetween | Beroepsorganisatie Kindbehartiger | Counsellor | Jurist | BCJZ | Trainer familie- en jeugdrecht | Auteur.